Yaş Pasta Yapımının Püf Noktaları Nelerdir?

Evde kendiniz yaş pasta yapmak ister misiniz? Size vereceğimiz püf noktaları ile en güzel pastaları yapmanız mümkün. Kendi mutfağınız şefi her zaman sizsiniz, unutmayın.

O zaman geçelim püf noktalarımıza…

Pandispanya yapımı:

Pasta yapabilmenin aslında ilk adımı pandispanyadan geçer. Güzel bir pastanın en büyük sırrı güzel bir pandispanyadır. Pastanın ayakta sağlam kalabilmesi için de pandispanyaya büyük görev düşmektedir.

Pasta hamuru yani pandispanya temel olarak yumurta, şeker, un, süt, yağ, vanilya gibi malzemelerin karışımı sonucu elde edilen hamurdur. Burada dikkat edilmesi gereken ufak ama önemli bir püf noktası var. Kullanılacak tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması önemlidir. Böylelikle pandispanyanız eşit kabarmış olacaktır.

Pasta keki pişirmek için kesinlikle ortası delik, bildiğimiz standart kek kalıpları tercih edilmez. Pasta çemberleri kullanılır. Kalıplara hamuru dökmeden önce alta mutlaka yağlı pişirme kağıtları koymak gerekir. Sonrasında pasta çemberini fırın tepsisine koyarak önceden ısıtılmış fırında pişirmeye başlayabilirsiniz.

Pasta kreması yapımı:

Pasta kekiniz pişerken bir taraftan da enfes kremanızı hazırlamaya ne dersiniz? Burada kremanızı nasıl hazırlamak istediğiniz tamamen sizin tercihinize kalmış.

İster hafif bulut kıvamlı kremşanti ister tereyağı kreması isterseniz de daha yoğun kıvamlı muhallebi…

Kremşanti genellikle en pratik olanıdır. Zaten marketlerden hazır olarak temin edilmektedir. Yapmanız gereken sadece tozları soğuk süt ile kıvam alana kadar çırpmaktır. Kremşanti ile hem pastanın içini doldurabilir hem de dışını süsleyebilirsiniz.

Tereyağı kreması ise pudra şekerinin oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı ile uzun uzun çırpılması ile hazırlanır. Bu kremayı da yine ister pastanın içine isterseniz de dışı için kullanabilirsiniz.

Pasta muhallebisi ise; süt, şeker, yumurta, un ve nişastanın sürekli çırpılarak ocakta puding pişirir gibi pişirilmesiyle elde edilen kremadır. Bu kremanın diğer kremalardan farkı sadece pastanın içi için kullanılır. Dışına kullanılmaz.





Yorum yapabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

İlginizi Çekebilir