Sahurda Ne Yemeli?

Sahurda yenilen yemeğin ağır olmaması gerekiyor. Sahuru erken kahvaltı gibi düşünüp sizi gün boyu tok tutacak, kan şekerinizi düzenli olmasını sağlayacak ve protein değeri yüksek yiyeceklerden oluşan bir kahvaltı hazırlamanızı öneririz. Yumurta, yoğurt, süt, peynir gibi yiyecekler sahur kahvaltısı için idealdir. Metabolizmamız gece yavaşladığı için yenilen yemeklerin vücudun yağlanmasını artıracağını unutmamalıyız. Sahurda börek, poğaça, pizza gibi hamur işleri veya iftardan kalma yemekler tüketmeyin. Çünkü sahurdan sonra yiyip yattığımız için sabah kalkınca midede ekşime, ağırlık ve yanma hissine neden olur.

Protein içeriği yüksek olan yumurta, peynir, sütün yanı sıra domates, salatalık, sebze, yeşillik çeşitleri tüketmeniz tokluk ve su ihtiyacınızı büyük bölümünü karşılayacaktır. Yoğurt, ayran veya cacık gibi hem tok tutan hem susuzluğunuzu azaltacak yiyecek içeceklerde sahur menünüze alternatif olacaktır. 

Ayrıca lif kaynağı yüksek olan baklagiller, hafif zeytinyağlı yemek, bir kase çorba, ceviz, badem, ve taze sebze-meyve sahur sofranızın bir tercihleri arasındadır. 

Püf Nokta; Birkaç parça bitter çikolata hem tokluk hissi veriyor hem de tatlı ihtiyacınızı karşılıyor.

EN DOĞRU SAHUR VAKTİ!

Güneşin doğuşundan daha önce gelen İmsak vakti, yemek yemenin ve içmenin bittiği orucun başladığı zamandır. Sindirimin sağlıklı olması ve daha rahat bir uykuya dalmanız için yemekten hemen sonra yatmamak gerekir. Sahuru imsak vaktinden yarım saat kadar önce bitirmelisiniz. Yemekten 20 veya 30 dakika sonra yatağa geçmek daha sağlıklı ve rahat olmanızı sağlayacaktır. 




Yorum yapabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

İlginizi Çekebilir