İncir Hakkında Bilinmeyenler

Dünyada üretiminde ilk sırada ülkemizin olduğu incir genellikle Ege bölgemizde yetişmektedir. İncir denilince ilk aklımıza gelen Aydın ilimizdir. İhraç tarımında çay incir ve kayısı çok önemli bir yer tutmaktadır. Kısa bodur ağaca sahip olan incir hem meyvesi hem yaprağı tam bir şifa deposudur. 

İncir nasıl tüketilmedir?

İncir tam bir vitamin deposudur. A, B, C vitamini bol miktarda barındırmaktadır. Taze olarak tükettiğimiz incirin kurutularak uzun süre muhafaza edilmesi çok büyük bir avantajdır. Kurutulan incirlerden çok güzel kompostolar, reçeller ve pekmezler yapılabilir. İncir içerisinde kalsiyum, demir, potasyum ve protein barındırmaktadır. Kuru incir yaş incire oranla daha besleyicidir. İncir yaprağı ise birçok cilt hastalığına iyi gelmektedir. Daha çok güneş gören incir yaprakları daha faydalıdır. İncirler kurutulurken direk güneş gören yerde havadar bir şekilde serilmelidir. Böylece çürüme olmadan içindeki suyu çektirmiş olursunuz. Ayrıca incir ağacının dalları kırılınca içerisinde çıkan süt, topuk dikenlerine, siğil ve nasırlara iyi geldiği bilinmektedir. 

İncirin yararları nelerdir?

- incir lifli yapısı sayesinde tam bir sindirim dostudur. Hazımsızlığa iyi gelmektedir. 

- Bağırsakları harekete geçirdiği için kabızlık çekenlerin kesinlikle tüketmesi gerekmektedir. 

- Magnezyum ve kalsiyum barındırdığı için yeni doğum yapan anneler süt artırımı için inciri her öğün tüketmeliler. 

- Kalp damar sağlığına iyi geldiği araştırmalar sonucu kanıtlanmıştır. Potasyumlu gıdalar kan basıncını düzenlemektedir. 

- İçerisinde bulunun benzaldehit kanserle savaşta yardımcı olur.

- Kolesterolü düzenlemek için günde bir iki adet tüketmekte fayda vardır. Anı şeker düşmelerinin de önüne geçebilirsiniz.

- C vitamini bakımında oldukça zengin olan incir, kükürt ve fosfor sayesinde vücut direncini artırır ve enfeksiyonlara karşı doğal koruma sağlar. 

İncirin zararları nelerdir?

Bağırsaklarında yara olan ve emilim zorluğu çeken hastaların tüketmemeleri gerekir. Aynı şekilde mide rahatsızlığı olan midesinde açık yara bulunan hastalara da tüketmemeleri önerilmektedir. Şeker seviyesi fazla olduğu için diyabet hastalarının da kontrollü tüketmeleri gerekmektedir. 





Yorum yapabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

İlginizi Çekebilir