Ciğer’i Ağızlara Layık Pişirmenin Püf Noktaları
Özellikle Güneydoğu bölgesindeki şehirlerimizde güne ciğer yiyerek başlayan insanların olduğunu göz önünde bulundurursak, usulüne uygun piştiği takdirde her öğün tüketilmeye hazır enfes bir lezzettir ciğer. Kurban bayramında da kavurmadan sonra mutfaklarımızda en çok pişirdiğimiz ikinci yemektir.
Tabii ki etin her bölümünde olduğu gibi ciğerin de pişirmesinin püf noktaları var. Suyunu salmadan, lokum gibi, ağızda dağılan yumuşacık bir ciğer için işte dikkat etmeniz gereken püf noktaları.
Etin Tazeliği
Zaten Kurban Bayramı vesilesiyle dolabımızdaki etler taze olduğundan bu maddeyi doğrudan karşılamış oluyorsunuz. Ancak yine de belirtmek gerekirse etin tazeliği ciğerinizin piştiğindeki yumuşak kıvamıyla doğru orantılı. Bu nedenle etinizin taze olmasına özen gösterin.
Ciğerlerin Temizlenmesi
Ciğer etinin kıvamı diğer etlerden biraz daha farklıdır, daha elastik bir kıvamı olduğundan ciğerin piştikten sonraki yumuşaklığına ve ağızda dağılan kıvamına ulaşmak daha önemlidir. Her ne kadar pişirme tekniklerine uyarak pişirmiş olsanız da eğer ciğerin sinirlerini ve zarını iyi temizlemediyseniz etiniz istediğiniz kıvamda olmayacaktır ve çiğnerken rahatsız edici bir his bırakacaktır. Bu nedenle ciğerin zarını ve sinirlerini iyice temizlemiş olmaya özen gösterin.
İyice Kızmış Yağda Kızartın
Bir diğer önemli püf noktası ciğerin bol yağda ve iyice kızmış ateşte pişmesidir. Ciğerinizi yaklaşık 2 dakika kadar tavada gezdirin ve yağından süzdürerek ciğerleri alın. Yüksek ateşte pişirildiği için suyunu kaybetmediğini göreceksiniz.
Lezzeti İçin Ufak Bir Sır
Evinizde pişirdiğiniz ciğerin tıpkı en meşhur ciğercilerde yediğiniz lezzette olmasını istiyorsanız yapmanız gereken kızartma tavanıza bir parça kuyruk yağı koymak. Aradaki farkı siz de göreceksiniz.
Yorum yapabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir.